Top 5 valse leraren in Nederland april 2020

Bron: Youtube

 

Bijsluiter:

Korte impressie van de top 5 dwaalleraren die nu in Nederland actief zijn.
Over elk van hen heeft Robbert Veen al video’s gemaakt om hun dwaalleer te bespreken en aan te tonen. Er is een tijd gekomen dat de mensen de gezonde leer niet meer verdragen. Velen hebben een verwend oor en verzamelen zich leraren overeenkomstig hun persoonlijke verlangens. Daardoor keren zij zich af van de volle waarheid en richten zich op allerlei verzinsels, valse berichten over genezingen en allerlei spektakel – tongentaal, Gods stem verstaan, in de autoriteit van Jezus gaan staan, het Koninkrijk uitbreiden door “land” te veroveren. Het is meestal gebaseerd op een oppervlakkige en verkeerde exegese waarin allerlei teksten stomweg op ons worden toegepast, en het maakt dan werkelijk niet uit tot wie en over wie het oorspronkelijk gezegd is.

 

9 gedachten over “Top 5 valse leraren in Nederland april 2020”

 1. griezelig of niet en ik spreek ook namens mijzelf hoor. de enige rede die ik kan bedenken is, wij christenen hebben geen kennis meer van Gods woord. in Hosea word dit gezegd;

  Hosea 4:6 NBG51
  Mijn volk gaat te gronde door het gebrek aan kennis. Omdat gij de kennis verworpen hebt, verwerp Ik u, dat gij geen priester meer voor Mij zult zijn; daar gij de wet van uw God vergeten hebt, zal ook Ik uw zonen vergeten.

  laten wij dit ter harte nemen , want dit is een profetes woord die nu werkelijkheid lijkt te worden.

 2. Inderdaad. Er is geen kennis meer van Gods Woord. Want als dat wel zo was, dan zou iedereen zelf vast kunnen stellen, kunnen toetsen, wat waarheid is.

 3. ik nam als voorbeeld Hosea en ik snap dat het hier gaat over de priesters die hun taak niet deden en dat dit een waarschuwing was voor het volk Israel , maar kan even goed door getrokken kunnen worden naar deze tijd. IK zeg ook altijd tegen de mensen om mij heen dat demonen ook naar de kerk gaan en ook de Here Jezus kennen en weten wie Hij is namelijk Gods zoon en gezalfde , demomen kende ook Paulus en wisten dat Jezus zijn Heer is. Maar de geest van verwarring maakt vele slachtoffers op dit moment onder de christenen….. want waarom hebben wij nog steeds zogenaamde genezers en waarom zijn zij wel geroepen om te genezen en ik niet? Heeft God zelf niet gezegd dat Hij geen onderscheidt maakt des persoons of dat deze apostolische gave op zullen houden, Paulus kon ook niet meer genezen en gaf als advies om wijn te drinken tegen maagklachten terwijl hij doden liet opstaan , mensen werden genezen door zijn schaduw ect. God geneest nog steeds , maar niet het lichaam is belangrijk maar de gekwetste ziel , de geestelijke wonden , wij waren eens dood door de zonde en nu leven wij met Christus Hij is onze genees Heer en niet een zogenaamde gebedsgenezer. Ik kan dit beamen van mijn eigen leven waar God wonderen heeft verricht. mijn verhaal is opgenomen door de EO en Duitse evangelische omroep. maar het gaat niet om mij maar om God mijn Heer.

 4. https://alleengeloof.nl/wp-content/uploads/2020/05/wonderen-en-tekenen.pdf

  Wonderen zijn tekenen en hebben hun vervulling in onze tegenwoordige tijd gekregen, dus worden die tekenen niet meer gegeven! Bovendien hoeven er ook geen wonderen meer te gebeuren om te bewijzen dat de Heere Jezus Christus de Messias is, want dat is al bewezen…
  Natuurlijk doet de Heere vandaag de dag nog wonderen. Maar die wonderen zijn niet meer voor algemeen nut. Profetische wonderen zijn nu niet meer nodig. Alles staat in de Bijbel. De Bijbel is compleet. God is uitgepraat.
  Gebeuren er eigenlijk nog wonderen?
  Eén ding is dus zeker; God communiceert vandaag de dag niet meer via tekenen, maar via Zijn Woord. Alles wat gelovigen moeten weten, is immers al geschreven. Tekenen om ons
  daarheen te verwijzen, zijn nu niet meer nodig. In het openbaar doet de Heere dan ook geen
  tekenen meer. Organisatoren van gebedsgenezingen hebben de Bijbel niet goed begrepen. Zij denken de Heere te kunnen dwingen tot publiekelijke wonder-demonstraties. Zij
  degraderen de Bijbelse wonderen en tekenen hiermee tot een soort kunstje van God. Een hokus-pokus show waar vooral de satan dol op is. Dit wil niet zeggen dat er geen wonderen
  meer plaatsvinden, natúúrlijk gebeuren er wonderen, maar deze zijn niet voor het grote publiek bestemd. Deze wonderen zijn een zaak tussen God en de individuele gelovige.

  https://alleengeloof.nl/wp-content/uploads/2020/05/wonderen-en-tekenen.pdf

 5. Lastig hé, begrijpend lezen en luisteren. Wat veel kwalijker is, is om achter lieden als deze aan te lopen als een kip zonder kop en ze boven alle kritiek te verheffen. Merk op dat de maker van de video een dominee is die weet waarover hij praat. Je zou moeten uitkijken voor dwaalleer! Wat klopt er INHOUDELIJK niet?

 6. Wederom zoals verwacht geen inhoud maar gewauwel over de vorm. Want oordelen moet koste wat kost voorkomen worden nietwaar? Geef de bedriegers nog maar een aai over de bol, maar dan wel elders!

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.