Superzoom: Plompe toren Koudekerke onderdoor de Zeelandbrug

Dit zag ik gisteren door de lens van mijn Nikon P900. Een afstand van pakweg 21,5 km hemelsbreed. De Zeelandbrug ligt ongeveer op de helft van de afstand.

Van wikipedia: De Plompe Toren (ook wel Plompetoren) is een kerktoren aan de Oosterschelde, een paar kilometer ten zuiden van Burgh-Haamstede. De toren (23 meter hoog) is het enige restant van Koudekerke, een inmiddels in de Oosterschelde verdwenen dorp op Schouwen-Duiveland. De toren staat nèt binnendijks en in het dijkprofiel: in de binnenglooiing van de Oosterscheldedijk is een uitholling rond de voet gemaakt.

En dan nog een keer de krommingstabel, met afstanden.

km 7,85cm

2km 0,31m

3km 0,70m

4km 1,25m

5km 1,96m

10km 7,85m

20km 31,39m  Dit is ongeveer de afstand, en de toren zou dus toch onder de horizon moeten liggen 

32km 80,8m

2 thoughts on “Superzoom: Plompe toren Koudekerke onderdoor de Zeelandbrug

  1. Ja ‘t is jammer dat ik heel weinig tijd had, maar er is daar genoeg te zien aan het water. Deze toren had ik nog niet eerder waargenomen. Dit zijn wel de leukere plaatjes ;-)

  2. Hoi vader jacob. Dit is wel een late rectie op je mooie foto die ik zeer toevallig tegen kwam, maar om even terug te komen op het feit dat je de toren toch nog voor een groot deel kan zien. Is hier een reken site die dat voor je doet waar je ook de ooghoogte etc moet ingeven. Ik vermoed dat je dat niet heb meegerekend. Helaas is dit wel imperial dus omrekenen naar metrisch.
    Sucses ermee. dizzib.github.io/earth/curve-calc/?d0=30&h0=10&unit=imperial

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.