Kanker #2

De titel is misschien wat cru, maar dat is dan niet anders. We zijn inmiddels wat meer aan de weet gekomen. De longkanker van pa is uitgezaaid naar de hersenen, zo hebben we gisteren vernomen. Menselijk gesproken lijkt het op een horror scenario. Ik voel me momenteel ook wat uit het veld geslagen. Maar wanhoop is er niet bij, omdat pa ook heel goed weet Wie er echt over leven en dood gaat. Er gaan nog onderzoeken volgen, er staat nog e.e.a. open qua behandelingsmogelijkheden, die vanwege “fase4” gericht zullen zijn op tijdwinst.

Ik wil ook in deze verdrietige situatie omhoog blijven kijken, dáár komt onze hulp vandaan. De rust die ik midden in de storm ervaar is van onze Heer en Heiland gegeven. De wetenschap dat Hij erbij is maakt het allemaal dragelijk.

Ik hoop de draad hier desalniettemin weer op te pakken, want er is nog genoeg te zeggen, over van alles en nog wat. De wereld staat ondertussen niet stil.

Wordt wederom vervolgd. De reakties hebben me trouwens ook erg goed gedaan. Bedankt daarvoor!

1 gedachte over “Kanker #2”

 1. Hoi Jaap. Wat een vreselijk nieuws voor jouw vader, jou en de hele familie. Het liefst willen we dat onze ouders altijd bij ons blijven. We willen ze meestal de zorg geven, die ze ons gegeven hebben. En we willen zéker niet dat ze lijden.

  Mijn 87-jarige moeder heeft vorige week haar heup gebroken, voor de tweede keer in iets meer dan een jaar. Dan komt er veel op je af aan verdriet, en teleurstelling, en vooral veel geregel. Daar gaat enorm veel energie in zitten, en het lijkt even alsof er niks anders speelt, dan hetgeen waar je ongewild mee bezig moet zijn.

  Maar Jaap, jij weet gelukkig ook dat pijn, en verdriet, en lijden, en onmacht, en frustratie inherent zijn aan deze oude Schepping, waarin ons vlees, onze oude mens, nog rondloopt. Gelukkig heeft God ons daar dmv Zijn Heilsplan uit bevrijd. In Hem zijn wij eerstelingen van een nieuwe Schepping. Wij hebben in Hem nieuw onsterfelijk Leven ontvangen. Wij zijn met Hem gestorven en opgestaan en mede met Hem in de Hemel gezet.

  Alleen merken wij daar niks van als wij pijn en verdriet hebben. Maar ook al zeggen ons gevoel en onze gedachten en bevindingen iets anders; wij als gelovigen, zijn kinderen van God. De Heere strooit niet met ziekte, pijn en verdriet. God verzoekt niemand. Dat kan Hij niet eens; dat is strijdig met Zijn Wezen. Maar Hij gebruikt de verzoekingen wél om ons geloof te beproeven. Dat zal straks Loon oftewel Heerlijkheid opleveren. En zo fijn dat jouw vader en jouw gezin dit alles ook als Waarheid accepteren.

  Te alle tijden zorgt Hij voor ons, en zal ons niet beproeven boven ons kunnen. Hij laat ons nooit los. Er is geen enkel lijden zinloos. De Heere Jezus heeft in Zijn aardse leven flink geleden. Hij hield dit vol door ‘over het kruis heen te kijken’. Hij keek naar de Heerlijkheid Die Hem te wachten stond. Daarin zou Hij ons Voorbeeld zijn. Momenteel is Hij onze Hogepriester Die voor ons bidt bij de Vader. Hij is Zélf mens geweest, dus weet als geen ander hoe wij ons kunnen voelen. Wij kunnen al onze pijn en moeite daarom in Zijn Hand geven, in vertrouwen dat Hij zal helpen dragen. Hij bemoedigt ons via Zijn Woord, de Bijbel.
  Heel veel sterkte gewenst voor jou en jouw vrouw en gezin.
  In Christus verbonden, warme groet Sylvia

  Hebreeën 4
  15 Want wij hebben geen hogepriester, die niet kan medelijden hebben met onze zwakheden, maar Die in alle dingen, gelijk als wij, is verzocht geweest, doch zonder zonde.

  Jakobus 1
  12 Zalig is de man, die verzoeking verdraagt; want als hij beproefd zal geweest zijn, zal hij de kroon des levens ontvangen, welke de Heere beloofd heeft dengenen, die Hem liefhebben.
  13 Niemand, als hij verzocht wordt, zegge: Ik word van God verzocht; want God kan niet verzocht worden met het kwade, en Hij Zelf verzoekt niemand.

  1 Petrus 5
  7 Werpt al uw bekommernis op Hem, want Hij zorgt voor u.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.