1 gedachte over “Jesus is JHWH”

 1. Beste Jaap,

  Ik zie heel veel onderwerpen waarover ik wel wil reageren maar heb daar de tijd niet voor. Ik wil wel alvast reageren op deze topic want als een ieder dit werkelijk begrijpt, beseft en gelooft, dan veranderd er nogal wat.

  Doorgaans wordt Jezus neergezet als een totaal nieuwe God die iets nieuws komt brengen, het zg nieuwe testament en nieuwe wetten, en een nieuwe kerk.

  Maar als je het zg oude testamant goed begrijpt, dan zie je dat Jezus helemaal niets nieuws brengt maar alleen spreekt wat de Vader spreekt of heeft gesproken. De Vader die zichzelf niet kan laten zien aan wie dan ook en toch staat er zo vaak dat mensen Hem hebben gezien en leven. Liegt God dan of heeft Hij een voorkeur van hij mag mij wel zien en hij niet? NEE Hij kon zich niet laten zien als JHWH maar wel in een andere gedaante. Mozes spreekt bijvoorbeeld van aangezicht tot aangezicht en toch vraagt Mozes even later of hij Hem mag zien, waarbij God Mozes toestaat om Zijn voorbijgaan (achterkant) te zien. JHWH zegt van zichzelf dat Hij de enige God is, de enige redder, de Alpha en Omega, dat Hij geen andere God tolereert. En dan is daar Jezus waarvan je hetzelfde kan zeggen, Wie liegt er of is beide waar??

  Als Jezus JHWH is, zijn dan de geboden van JHWH ook de geboden van Jezus??
  JHWH zegt dat Hij niet liegen kan en dat Hij dezelfde is en blijft, Zijn Woord blijft voor eeuwig, kan dat Woord dan niet veranderen?

  In het Bijbels Hebreeuws vind je veel meer directe vergelijkingen / aanwijzingen zelfs in combinatie met het zg nieuwe testament, ik geef er hier 1.

  Jezus zegt dat Hij vanaf het begin er al was.
  De Bijbel begint in Genesis met de zin; “In het begin…” en in elk andere taal dan Hebreeuws vind je geen voorzetsel dat verwijst naar naar een goddelijke lijdend voorwerp. Dat voorzetsel is ‘ET’ en je kan dit woord 7000 keer vinden in het oude testament. In de eerste zin In het begin komt het 2X voor maar wordt in geen enkel andere taal vertaald. Het zijn de eerste en laatste letter van het Alephbet, de Aleph en de Taw.
  En nu komt het; als Jezus Johannes ontmoet op het eiland Pathmos zegt Hij dat Hij de Alpha en Omega is. Jezus een Jood en Johannes opgevoed in de Hebreeuwse taal uit een Hebreeuws land en alles wat Grieks voortbracht, verafschuwde. Welke taal zouden ze gesproken hebben tegen elkaar Grieks? Duits? 99,99 % kans dat dit Hebreeuws was. Jezus zei dan niet de Griekse letters Alpha en Omega maar de Hebreeuwse Aleph Taw. Waarna Johannes Zijn evangelie begint met het Woord in het begin. Zelfs tot vandaag vragen Rabbijnen zich af wat die ET toch betekend, een vraag die al in het oude Alexandrie begon. En nu krijgt Johannes het antwoord, Jezus is de Aleph Taw!! en als je die 7000 keer opzoekt wordt dat heel snel heel duidelijk.

  Jezus is JHWH ik hoop dat een ieder dat echt pakt.

  Groet Raymond van Tittel en Jota

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.