Geen tienden betalen

Waarom tienden afdragen niets met de kerk/gemeente te maken heeft

Geven is goed, zelfs een opdracht kan je wel stellen. Tienden “moeten” betalen zoals ooit ingesteld is door God  is een ander ding. Zie video. (vJ)

Er zullen vandaag de dag voorgangers zijn, die tegen je zeggen dat je zondigt als je je tienden niet aan de kerk geeft. (Geldzuchtige types met grote plannen?, vJ)Maar we kúnnen helemaal geen tienden afdragen zoals dat in de Bijbel wordt opgedragen. Het is letterlijk onmogelijk. Deze studie behandelt de vier basistypes van tienden die in de Bijbel worden genoemd. Men moet weten dat alle tienden bedoeld waren voor priesters en/of Levieten of om naar de tempel te worden gebracht voor andere doeleinden. Omdat er op dit moment geen priesters noch Levieten noch een tempel naar Mozaisch voorschrift zijn, kunnen we als we de Bijbelse voorschriften letterlijk willen opvolgen, géén tienden afdragen. Bekijk bovenstaande studie om daar meer over te leren!

 

3 gedachten over “Geen tienden betalen”

 1. Ik heb bij een kerk wat een groep werd gezeten die je verplichte alles te geven , je hele bruto inkomen en geld te gaan lenen om te geven aan 1 persoon.
  Ze zeiden dat je geen rekeningen moest betalen en desnoods onder de brug te gaan slapen.
  Mijn opinie is dat zo’n zogenaamde leider een satanische sekte leider is die mensen gehersenspoeld heeft en gemanipuleerd .
  Wat vinden jullie daarvan, ik ben er los van maar mijn partner niet.

 2. Jan van der Meij schreef:
  18 april 2020 om 22:53

  Hallo Jan, als ik het zo lees van u, is dat zeker duivelse praktijken.
  Die 1 persoon, heeft zelf gewoon alles, maar als mensen van de kerk/groep zelf het moeilijk krijgen… kunnen ze onder de brug slapen. Wat een waanzin.

  Het laat steeds weer zien hoe mensen snel al die waanzin aannemen.
  Voor uw partner, gewoon maar veel voor die persoon bidden.
  Of de Heere de ogen opent.
  En het hart opent voor Hem, de Vader en de Heere Jezus.
  Daar mogen we ons vertrouwen op stellen.

  Sterkte Jan, en de kracht en genade van onze Heere Jezus… dat uw partner ook geraakt wordt door HEM.

  Hartelijke groet, Esther.

 3. Beste Jan,
  Ik heb ooit in een pinkstergemeente gezeten waarvan de voorganger ook steeds weer hamerde op tienden. Ik had toen al door dat het nergens over ging, maar het gemanipuleer ging gewoon door.
  Mijn advies is als je in dergelijke kringen vertoeft: ga daar weg. Zo snel mogelijk. Want het gaat gewoon om ordinaire poen blijkbaar. Vertrouwen ze niet op God voor hun financiën?
  Het gezeur, gesmeek, gebedel om geld is stuitend en zeker als ze daar de Bijbel voor misbruiken. Lui die dergelijke dingen leren mogen van mij zelf onder een brug gaan slapen.
  Sterkte ermee en ik hoop dat je partner ook wakker wordt.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.