2.693 thoughts on “De tent

 1. Alles wat ik er nu nog over kwijt wil, is dat je goed in de gaten moet houden dat een en ander geen wiskunde is. Toen Jezus op aarde was, had Hij Zijn Godheid afgelegd, ons gelijk geworden om te kunnen sterven. Maar sinds Zijn opstanding heeft Hij de Naam boven ALLE naam gekregen, Hem is gegeven ALLE macht.

  Succes en ik hoor graag wat je ontdekt hebt.

 2. Want ik weet niet of jullie het een beetje volgen maar het gaat erop in Christenland,iedereen vecht met elkaar ik heb een leuk voorbeeldje ff wachten

 3. Ik ben niet van plan hier over in gevecht te gaan, zeker ook omdat ik overtuigd ben van mijn gelijk, en dat is niet arrogant bedoeld. Jij denkt in elk geval na, dat kan ik van veel christenen niet zeggen…

 4. Tja El, het is eindtijd…. Wat een hypocriet stuk vreten die Toney….. En hij is nog dom ook. Dacht ie echt dat we het al vergeten waren? Hij mag wel eens naar de kapper met die vieze baard, wat een uitslover.

  Het komt meer dan ooit aan op onderscheidingsvermogen. Dat iemand hebreeuwse woorden gebruikt en indrukwekkende presentaties in elkaar flanst, zegt niks over het waarheidsgehalte. Blijf maar dicht bij de Heer. Want er komt nog veel meer gelazer aan. De grote afval gaat beginnen.

 5. Ik heb zondag trouwens voor ‘t eerst met de nieuwe vliegmachine gevlogen. Het is een rappe met veel toeters en bellen erop. In de snelle modus haalde zoonlief 65 km/u. Nogal een steile leercurve zal ik maar zeggen. Wordt vervolgd.

 6. VJ , ja je ziet het gewoon gebeuren en dit is nog maar het begin,maar ongelovigen zien het ook hoor……ja echt he,die jerry foney is het neusje van de zalm….en toch heeft hij veel volgers,onbegrijpelijk

 7. Wat denk je Vosje,dat ik dat allang niet gevraagd heb,en stel nu eens dat ik antwoord gekregen heb,en stel nu eens dat het niet overeenkomt met wat zo ongeveer iedereen gelooft,wat denk je of dat makkelijk is,moet ik dan luisteren naar mensen ?

 8. Ik denk dat het verrekte oppassen is met het direct antwoord willen van God, terwijl we Zijn Woord zwart op wit hebben.

  Om El een duwtje in de goede richting te geven: Openbaring 1:8 tm :18 is zo duidelijk. Ik ben de Eerste en de Laatste. Wie kan dat van zichzelf zeggen behalve God zelf?

  In Zacharia 12 is JHWH aan het woord:

  Zacharia 12:10 Doch over het huis Davids, en over de inwoners van Jeruzalem, zal Ik uitstorten den Geest der genade en der gebeden; en zij zullen Mij aanschouwen, Dien zij doorstoken hebben, en zij zullen over Hem rouwklagen, als met de rouwklage over een enigen zoon; en zij zullen over Hem bitterlijk kermen, gelijk men bitterlijk kermt over een eerstgeborene.

  Zomaar twee voorbeelden, er zijn er nog vele meer. Dit onderwerp heb ik destijds toen ik Jehovahsgetuigen aan de deur had gehad uitgebreid bestudeerd.

 9. Hallo, de meningen zijn verdeeld over de vertaling van zacharia 12:10

  1 voorbeeld https://youtu.be/Ly8up0AcjX4

  vanaf nu af aan wil ik erover op deze site niet over discusseren,punt 1 omdat het jou site is  en punt twee omdat ik het zelf wil uitzoeken  punt 3 het is moeilijk uit te leggen al typend, dan krijg je ja nee spelletjes en dat wil ik niet,het is goed zo👍

 10. Ja El, ik weet dat er met name door sektariers als de JG die morrelen aan de Godheid van Christus aan deze vertaling wordt getwijfeld. Als dit nou de enige tekst was….

  Maar goed, wat jij wilt.

 11. Hallo lieve mensen, het heeft even geduurd ,maar ik wil het jullie toch vertellen omdat ik altijd met heel veel plezier op deze site gezeten heb, maar ik kan niet meer langer geloven in het nieuwe testament omdat er teveel fouten in staan, en als het het echte woord van God zou zijn ,zou dat niet kunnen

  Bedankt voor de fijne tijd hier, en hele fijne feestdagen gewenst, en een heel gelukkig nieuwjaar, groetjes Ellen

 12. @ El,

  Ik weet natuurlijk niet waar jij je wijsheid vandaan hebt gehaald, interesseert me ook niet zoveel. Blijkbaar ben je gevallen voor de moderne schrift kritiek, danwel voor Joodse fabels. Dus volgens jou is de Here Jezus Christus en met Hem al degenen die van Hem getuigd hebben, en hun leven er voor gegeven  hebben een stel bedriegers bij elkaar.. Dan is er geen eeuwige verlossing tot stand gebracht, en zul jij sterven in je zonden. DAT IS HEEL ERNSTIG. Maar ik ga niet tolereren dat de Schrift hier ter discussie staat, dus bij deze ontzeg ik je de toegang. Mocht je ooit tot inkeer komen ben je weer welkom, maar ik ga hier geen platform geven voor blasfemie. Het ga je goed.

  Wat moet jij trouwens nog met christelijke feestdagen als het nieuwe Testament en daarmee  het Nieuwe Verbond allemaal bedrog is?

 13. Tja als je in relatief zo korte tijd zo’n draai maakt dan is er iets goed mis. Voor mij is de betrouwbaarheid  van de Schrift niet onderhandelbaar. Ik ken er nog eentje die in twijfel trekt wat God gesproken heeft….. .Diep triest.

 14. Hey vosje,  ( ik weet niet of dit nog geplaatst word) KNIP *Genoeg. De rest heb ik verwijderd, zie mijn reaktie (vJ)*

 15. Ik vind het allemaal zouteloos geouwerothoer.

  God heeft altijd mensen gebruikt en begeesterd  om Zichzelf bekend te maken. Het overschrijven van boekrollen en perkamenten etc is door de eeuwen nauwgezet gedaan. De term monnikenwerk bestaat niet voor niets.  En de diverse handschriften bevestigen elkaar. Maar buiten dat, God heeft gezorgd voor het overdragen van de nodige kennis en mensen ingezet als de profeten, discipelen apostelen etc. Ze zijn ervoor vervolgd, gemarteld en gedood. Ik snap niet hoe een bekrompen iemand hier in de 21ste eeuw zo makkelijk overheen kan stappen. Gods Woord houdt stand en zal geen duimbreed wijken. “is het ook dat God gezegd heeft” is een vraag van de bokkenpoot die alles doet om dat Woord in twijfel te trekken.Wie dat ook doet is een louzy na aper. Ik sta dat op deze plaats niet toe!

  Kappen en opzouten dus met je Bijbel kritiek. Ik luister niet naar dat slangenvenijn, En ga er zeker niet op in.

 16. En een heel sterk argument VOOR die nuanceverschillen ( niet meer dan dat) is dat het om ooggetuigen verslagen gaat.

  Je bent echt on-eerlijk spijkers op laag water aan het zoeken als je om die reden het NT verwerpt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.